Een rijke historie

Herberg De Drie Linden

Om heerlijk te dineren, voor het organiseren van een feest of bruiloft en vele andere activiteiten kunt u perfect terecht bij Herberg De Drie Linden in Molenschot. De menukaart van ons restaurant biedt voor ieder wat wils en onze locatie leent zich volledig voor de meest memorabele feesten en bruiloften. Wilt u met uw gezelschap dineren of een gelegenheid organiseren bij ons in Molenschot? Ontdek dan de vele mogelijkheden die wij u bieden.

De Drie Linden

Vandaag de dag is Herberg de Drie Linden ondenkbaar uit het Molenschots straatbeeld.

Door de jaren heen is het een thuishaven geworden voor diverse verenigingen en families, die met regelmaat ook wat te vieren hebben.

Vaste gasten weten ons te vinden en door middel van mond tot mond reclame groeit ons gastenbestand nog ieder kwartaal.

De sociaal maatschappelijke functie van herberg De Drie Linden nemen wij als huidige exploitant dan ook zeer serieus.

Zo zijn er zo’n 20 verenigingen in Molenschot en de rest van de gemeente die mede op ons steunen als (hoofd)sponsor.

Ook energiebesparende maatregelen zijn getroffen, door onlangs 'slimme' CV ketels en thermostaten te installeren, besparen we zo’n 28% extra ten opzichte van onze “oude” HR ketels.


Rondleiding

Al onze tuin- en buitenverlichting is LED, en eist dus weinig energie op, zonder afbraak te doen aan de authentieke uitstraling van het pand.

En op ons met zink afgewerkte tuinhouten magazijn (±16 mrt. van het Rijksmonument gelegen) hebben we een zonnepaneel op het zuiden staan, die dagelijks elektriciteit aan ons energienet aanlevert.

Bij herberg De Drie Linden hebt u verschillende mogelijkheden in diverse ruimte. Laat ons weten wat uw voorkeur is, dineren in ons restaurant, de buitentuin of gezellig feesten in de zaal.

U wilt een rondleiding om de mogelijkheden te bekijken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem hiervoor contact met ons op middels telefoonnummer: 0161-411 333 of e-mailadres: info@3linden.nl



Langgevelboerderij

De geschiedenis van deze herbergboerderij gaat terug tot het jaar 1843. In dat jaar laat Adriaan Bink de langgevelboerderij bouwen. Dit blijkt uit het ingekerfde jaartal in een balk.

De herbergboerderij is een driebeukige hoeve van het Kempische langgeveltype. Een van de kenmerken is dat alle deuren in de langgevel zitten. Het pand wordt gevormd door het woonhuis, waarin al zeer lang een café en een achterhuis is gevestigd. Beide delen liggen in elkaars verlengde onder een rieten zadeldak, dat aan de voorzijde afgewolfd is en aan de achterzijde als een schilddak eindigt. De voorgevel is opgetrokken met in kruisverband gemetselde ijzelsteentjes en wordt doorbroken door twee kleine draaivenstertjes en twee identieke zes-ruits schuifvensters.

In het achterhuis zijn nog enkele karakteristieke elementen behouden, zoals; Brandmuren, de gebint constructie ten behoeve van het dak en de aparte draagconstructie voor de slietenzolder.

Oorsprong naam

Lang geleden stonden er vijf linden voor de herberg, de benaming was toen ook Herberg “de Vijf Linden”.
Na jaren stierf er een lindeboom en de benaming werd dientengevolge aangepast. In 1993 zijn de bomen vervangen door drie jonge lindebomen. Sinds die tijd gaat de herberg verder als Herberg de Drie Linden.
In 1968 kwam het café op de voorlopige lijst van beschermde monumenten en tien jaar later, in 1978, op de definitieve lijst.

Herberg de Drie linden heeft in de afgelopen 167 jaar verschillende eigenaren gehad, die ieder hun eigen draai aan de zaak hebben gegeven.

Niels Baans is de huidige eigenaar van Herberg De Drie Linden, hij is tevens de chef-kok.