Agenda


Feestdag Heilige Anna

Molenschot wordt jaarlijks op 26 juli de feestdag van de Heilige Anna gevierd, de moeder van Maria. Zij is de patrones van de parochiekerk en de kapel. Al sinds de 19e eeuw komen met het Annafeest honderden vrouwen naar de kapel om te bidden om een partner of een kindje. Aangetrokken als zij zich voelen door de spreuk 'Met Sint Anneke gaat ieder Anneke om 'n manneke'. Zij steken een kaarsje op en leggen hun verlangens neer. Tegenwoordig zijn ook mannen welkom in de kapel. Voor hen is de spreuk uitgebreid met '...en ieder manneke om 'n Anneke'.

Week van 26 juli


Carnaval

Tijdens carnaval staat Molenschot vier dagen compleet op z’n kop. Papslokkers en Papslokkerinnekes vergeten de sleur van alle dag en vieren feest met carnaval. Al meer dan 44 jaar maken alle Papslokkers en Papslokkerinnekes hier een geweldig feest van

Tot ziens met carnaval in Papslokkersgat!

25 februari t/m 1 maart 2022

Carnaval is oorspronkelijk een Katholiek feest. Carnaval wordt gevierd op de drie dagen voor Aswoensdag. Traditioneel gezien duurt het feest drie dagen, van zondag tot en met dinsdag, maar in praktijk zie je dat de feesten meestal al op vrijdag beginnen.