Geschiedenis

De geschiedenis van deze herbergboerderij gaat terug tot het jaar 1843. In dat jaar laat Adriaan Bink de langgevelboerderij bouwen. Dit blijkt uit het ingekerfde jaartal in een balk.

Home » Geschiedenis

De herbergboerderij


De herbergboerderij is een driebeukige hoeve van het Kempische langgeveltype. Een van de kenmerken is dat alle deuren in de langgevel zitten. Het pand wordt gevormd door het woonhuis, waarin al zeer lang een café en een achterhuis is gevestigd. Beide delen liggen in elkaars verlengde onder een rieten zadeldak, dat aan de voorzijde afgewolfd is en aan de achterzijde als een schilddak eindigt.

De voorgevel is opgetrokken met in kruisverband gemetselde ijzelsteentjes en wordt doorbroken door twee kleine draaivenstertjes en twee identieke zes-ruits schuifvensters. In het achterhuis zijn nog enkele karakteristieke elementen behouden, zoals; Brandmuren, de gebint constructie ten behoeve van het dak en de aparte draagconstructie voor de slietenzolder.

Lang geleden stonden er vijf linden voor de herberg, de benaming was toen ook Herberg “de Vijf Linden”. Na jaren stierf er een lindeboom en de benaming werd dientengevolge aangepast. In 1993 zijn de bomen vervangen door drie jonge lindebomen. In 1968 kwam het café op de voorlopige lijst van beschermde monumenten en tien jaar later, in 1978, op de definitieve lijst.

De herberg boerderij is meer dan 144 jaar beheerd door de familie Bink en in 1990 overgedragen aan de familie Broeders-Peijnenburg. In 2004 trok familie De Bie uit de Moer in de herbergboerderij.

Per 1 september 2017 is De Drie Linden overgenomen door Niels Baans.

Wij heten u van harte welkom !

Vakantie

Wij zijn op vakantie t/m 31 oktober. Hierdoor kunnen wij geen online bestellingen aannemen.